„Fructele-vedetă” ale verii

625

Vara ne aduce o mulţime de fructe savuroase, extrem de benefice pentru sănătate, care pot constitui o alegere delicioasă pentru o gustare răcoritoare. Află care sunt alimentele vedetă ale verii.

La începutul verii am putut profita de cireşe care, pe lângă faptul că sunt delicioase, au o mulţime de proprietăţi benefice pentru sănătate. De exemplu, aceste fructe ajută la reducerea riscului de dezvoltare a diabetului de tip doi, a unor tipuri de cancer şi a bolilor cardiovasculare. În plus, antocianii, compuşii care dau culoarea roşie a cireşelor, joacă un rol important în reducerea simptomelor asociate cu artrita.

Căpşunile au un conţinut bogat de antioxidanţi, fibre, vitamina C şi potasiu. Consumarea acestor fructe poate contribui la controlul nivelului zahărului din sânge şi la prevenirea declinului funcţiilor cognitive şi ale memoriei care apar pe parcurs ce îmbătrânim.

Zmeura este bogată în vitamina C şi fibre. Aceste fructe delicioase te ajută să îţi păstrezi sănătatea inimii şi să te fereşti de bolile cardiovasculare, datorită conţinutului de flavonoide şi acid galic.

Nu în ultimul rând, caisele sunt extrem de benefice pentru sănătatea noastră, graţie conţinutului ridicat de vitamina C, beta-caroten, potasiu şi fibre.