Judecător american: „Contracepţia nu încalcă libertatea religioasă"

254

Un judecător federal a stabilit că acuzaţiile unui om de afaceri catolic într-un proces intentat împotriva Departamentului de Sănătate şi Servicii Publice din SUA nu sunt temeinice. Catolicul susţinea că legea asigurărilor de sănătate implementată recent, prin care angajatorii sunt obligaţi să furnizeze contraceptive angajatelor lor, îi încalcă drepturile constituţionale.

Catolicul a mai adăugat că prevederile legale contravin cu propriile valori şi principii şi doreşte să fie exclus de la plata contribuţiilor sociale care să plătească aceste servicii.

Judecătorul a decis că refuzarea implementării asigurărilor de sănătate de către O'Brien Industrial Holdings, o companie comercială, seculară, al cărui director este reclamantul, nu se poate face pe baza convingerilor religioase ale lui. În consecinţă, o companie ne-afiliată religios nu poate pretinde că i-au fost încălcate drepturi constituţionale, a conchis judecătoarea.

Totodată, taxele privitoare la servicii cu care cineva nu este de acord nu intră sub incidenţa restrângerii dreptului de exprimare.