CM de Fotbal Feminin doboară record Twitter

15

Nunta prinţului William cu Kate sau moartea lui Osama bin Laden au fost întrecute de un alt eveniment în ceea ce privește numărul de mesaje trimise prin intermediul platformei Twitter.

Cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal Feminin, finala din Frankfurt de duminică între Japonia și SUA a atras un număr de 7.196 de tweeturi pe secundă, acesta fiind un record Twitter. Prin comparaţie Moartea lui Osama bin Laden a adunat 5.106 de tweeturi pe secundă, iar nunta din Londra doar 3.966. Pentru Japonia recordul anterior era de 6.939 de tweeturi pe secundă trimise cu ocazia anului nou. Cutremurul și tsunamiul din Japonia în martie 2011 au atras peste 5.500 de tweeturi pe secundă.

Recordul stabilit duminică reflectă o evoluţie spectaculoasă a platformei de socializare cu o vechime de 5 ani. În 2009 se trimiteau circa 10 milioane de tweeturi pe zi. În 2011 numărul acestora este de 200 de milioane pe zi. Conform firmei Techcruch platforma Tweeter cunoaște o creștere exponenţială cu 600.000 de noi utilizatori în fiecare zi.

Marile evenimente ale lumii ajung la public mult mai repede prin intermediul reţelelor de socializare decât prin oricare dintre canalele clasice, presă, radio, televiziune. În plus revoltele din lumea arabă și alte evenimente sociale au beneficiat din plin de această metodă modernă de difuzare a informaţiei.