TechCrunch: Twitter ne face mai deștepţi

17

Twitter este o reţea de socializare și micro-blogging căreia mulţi nu-i văd rostul. Îţi faci cont, îţi scrii gândurile în 140 de caractere, urmărești postările altor membri, iar postările tale sunt urmărite la rândul lor de alţi membri. Nu pare cu nimic diferit de alte reţele de socializare, dar cu toate astea are un potenţial foarte mare, spune Josh Constine într-o postare pentru TechCrunch.

Se spune că orice om știe ceva ce tu nu știi. Pe cât de fascinant este acest gând, pe atât este de frustrant. Viaţa unui om este scurtă și oricât de însetat după cunoaștere ar fi, nu ar avea nici timpul, nici energia pentru a afla ce știu toţi ceilalţi. Twitter pare a fi unealta potrivită pentru a ușura acest proces, de a vedea lumea prin ochii altora.

Suntem fiinţe specializate, cu pasiuni, hobby-uri și educaţie diferite, scrie Constine. Fiecare cu felul său unic de a fi. Datorită tehnologiei și a aplicării acesteia în procesul de socializare este posibil să aflăm ce se află în mintea altora, iar aceasta este magia reţelei de socializare Twitter, e de părere editorialistul. 

Limitarea de dimensiune a mesajului te constrânge să scrii ceva esenţial, să faci un rezumat al gândurilor tale. Astfel, cei care îţi urmăresc postările au posibilitatea de a citi direct concluzia, informaţia finală, sărind peste procesul cronofag de cercetare și experimentare. Este captivant să te gândești că prin intermediul Twitter poţi vedea lumea prin ochii unui om de știinţă, a unui muzician, a unui ospătar sau a unui artist, apreciază Constine. La aceasta se adaugă și faptul că utilizatorii Twitter postează și lucruri banale, precum felul de mâncare ales sau privitul la TV. Însă tocmai aceste banalităţi, argumentează editorialistul, condimentează perspectiva utilizatorilor asupra lumii.