Studiu îngrijorător despre meniurile de la fast-food

147

În ciuda faptului că lanţurile de restaurante fast-food s-au angajat să îmbunătăţească calitatea nutriţională a produselor, un nou studiu arată că nu s-a schimbat nimic în ultimii 14 ani.

Studiul, publicat în American Journal of Preventive Medicine, arată cum calitatea nutriţională a produselor care se găsesc în restaurantele fast-food s-a îmbunătăţit cu doar 3% în ultimii ani, ajungând la un scor de 48 de puncte din totalul de 100. Prin comparaţie, dieta americanilor de rând are un scor de 55 de puncte.

Cercetătorii arată cu degetul spre lanţurile de restaurante McDonald's, Burger King, Wendy's, Taco Bell, Kentucky Fried Chicken (KFC), Arby's, Jack in the Box și Dairy Queen.

„Mai mult de un sfert dintre adulţii americani consumă produse de tip fast-food cel puţin de două ori pe săptămână. Produsele fast-food sunt responsabile pentru 15% din doza zilnică de energie ingerată de americani," citează din studiu, Huffington Post.