Studiu: Vârsta la care oamenii sunt cei mai fericiţi

259

Persoanele care au peste 55 de ani zâmbesc mai des decât celelalte categorii de vârstă, ceea ce pare să sugereze că adulţii încep să aibă o perspectivă mai optimistă asupra vieţii pe măsură ce se apropie de vârsta pensionării şi a eliberării de stresul de la job, arată un sondaj britanic citat de Daily Mail.

Studiul realizat de British Dental Health Fundation şi compania Oral-B a arătat că persoanele sub 55 de ani au tendinţa să zâmbească mai rar şi, în acelaşi timp, expresia lor facială de surâs este mai des mimată, în special când vine vorba de şeful de la locul de muncă. Acest lucru ar putea fi legat de stresul implicat în construirea unei cariere. Persoanele de 35-44 de ani zâmbesc cel mai puţin.

În schimb, jumătate dintre participanţii trecuţi de 55 de ani zâmbesc mai mult de zece ori pe zi, cu mult mai mult decât cei din grupele de vârste mai tinere.

Dr. Uchenna Okoye, directorul Oral-B smile, susţine că a putut observa în cazul pacienţilor tineri şi de vârstă mijlocie o măcinare a dinţilor, pe care o pune pe seama mai multor factori, dintre care, poate cei mai importanţi sunt stresul şi grijile de la locul de muncă.

Compania Biorepair, care produce pastă de dinţi, susţine că mulţi britanici zâmbesc rar din cauza aspectului neîngrijit al dinţilor.

Niciun articol de afișat