Căsuţa Speranţei găzduiește gratuit, în Slănic, copiii cu afecţiuni respiratorii

267

Tratamentul cu aerosoli poate ameliora simptomele de care suferă persoanele cu afecţiuni respiratorii. Însă nu toţi își permit un astfel de tratament, fiindcă zonele naturale în care ar putea beneficia de el sunt aproape imposibil de accesat de către cei cu venituri mici, care nu și-ar permite cazarea într-o staţiune românească.

În sprijinul copiilor cu afecţiuni respiratorii care provin din familii defavorizate, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, a inaugurat la Slănic Prahova un centru de primire în regim gratuit, pe care l-au numit „Căsuţa Speranţei”. Centrul oferă cazare, în regim de autogospodărire, copiilor cu vârste între 3 și 15 ani care vin însoţiţi, în staţiunea cunoscută pentru resursele sale de sare cu scopul de a-și trata afecţiunile respiratorii.

„Ne-am dat seama de faptul că există o proporţie semnificativă de copii în România cu afecţiuni respiratorii și, prin acest centru, venim în întâmpinarea nevoilor de tratament pentru familiile defavorizate cu astfel de copii. Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor și voluntarilor, cu bucurie, ADRA România inaugurează acest proiect. Dorim, și prin acest proiect, să continuăm să oferim speranţă celor ce au atâta nevoie de ea”, a declarat Robert Georgescu, Director ADRA România.

Căsuţa Speranţei se află în curtea Bisericii Adventiste din localitatea Slănic, sub tutela căreia a funcţionat după ce a fost donată lăcașului de familia pastorului Adrian Bocăneanu. Comunitatea de credincioși a contribuit cu bani și a lucrat la renovarea casei, într-un efort despre care pastorul local, Cosmin Neacșu, spunea că „a reușit să unească întreaga comunitate în finalizarea acestui proiect prin implicare totală spre binele oamenilor indiferent de convingerile lor religioase.”

Capacitatea Centrului este de 6 locuri (3 copii și 3 adulţi însoţitori). Seriile de cazare se vor desfășura după următorul grafic:

  • Seria I: 27 iunie – 10 iulie
  • Seria II: 11 iulie – 24 iulie
  • Seria III: 25 iulie – 7 august
  • Seria IV: 8 august – 21 august
  • Seria V: 22 august – 4 septembrie
  • Seria VI: 5 septembrie – 18 septembrie

Înscrierile se fac prin transmiterea în format electronic a documentelor mai jos menţionate, la adresa de e-mail office@adra.ro, cu cel puţin 7 zile înainte de începerea perioadei pentru care s-a optat, iar răspunsul organizaţiei va fi dat cu aproximativ 5 zile înainte de începerea seriei respective. Primirea beneficiarilor în centru se va face începând cu ziua de luni, ora 12:00, a fiecărei serii, iar eliberarea camerelor se face în ziua de duminică de la finalul fiecărei serii, până la ora 12:00.

Documente necesare înscrierii:

  • cerere de admitere (descarcă AICI);
  • recomandare specifică de la medicul specialist;
  • documente de identificare atât pentru însoţitorul adult, cât și pentru copil (carte de identitate și certificate de naștere).

Pentru alte detalii, puteţi vizita pagina ADRA sau puteţi contacta asociaţia la adresa de e-mail office@adra.ro sau la telefon 021 25 25 117, în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 16:30.

Emisiunea Din toată inima! difuzată la Speranţa TV a realizat un reportaj despre proiectul Căsuţa Speranţei și poate fi urmărită și online.