Andrei are nevoie în fiecare zi de un donator

35

Chimioterapie şi sânge, două cuvinte care celor mai mulţi le dau fiori, sunt cuvintele care îi pot aduce salvarea lui Andrei Tudor, un băiat de 22 de ani, bolnav de leucemie.

Ca pentru mulţi alţii, o vizită la medic pentru un banal control, a însemnat o schimbare radicală de drum. Andrei venise la medic pentru a verifica ce se întâmplă cu nişte vânătăi ciudate. A plecat de acolo cu diagnosticul de „Leucemie acută promielocitară", o denumire care, în urmă cu trei săptămâni, îi era complet străină.

Andrei este în acest moment internat la spitalul Fundeni din Capitală. Viaţa lui depinde de chimioterapie şi de sânge. Leucemia acută promielocitară este o formă de cancer al sângelui. Boala se poate vindeca dacă tratamentul corect este aplicat de mare urgenţă.

Tânărul are nevoie în fiecare zi de de transfuzii de sânge, grupa AB4 cu RH negativ. Fiindcă citostaticele scad foarte rapid numărul de trombocite şi îngreunează procesul de oprire a sângerării, lui Andrei îi trebuie în fiecare zi un donator.

Cei care pot şi doresc să contribuie la salvarea lui Andrei, o pot face donând sânge la orice centru naţional de transfuzie, înregistrând donaţia pe numele Tudor Andrei, menţionând vârsta lui (22 de ani) şi spitalul la care este internat (Institutul Clinic Fundeni, secţia Hematologie). Pentru orice altă formă de sprijin, ne puteţi contacta pe adresa redacţiei, pentru a intra în legătură cu mama lui Andrei.