O biserică donează 100.000 $ la celebrarea a 100 de ani de existenţă

120

Cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de existenţă, o biserică din Little Rock, Arkansas, a donat 100.000 $ unor organizaţii non-profit, dorind ca asftel să sprijinească aceste comunităţi.

Cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de existenţă, o biserică din Little Rock, Arkansas, a donat 100.000 $ unor organizaţii non-profit, dorind ca asftel să sprijine aceste comunităţi.

Gândindu-se ce ar putea să organizeze pentru sărbătorirea celor 100 de ani de existenţă, pastorul Randy Jumper, împreună cu membrii bisericii sale, au concluzionat că merită să facă ceva important pentru comunitate, să ofere. Următoarele proiecte sunt doar câteva din cele pe care biserica din Little Rock a hotărât să le finanţeze.

1. Tabără de o săptămână pentru 40 de copii dintr-un centru de plasament.2. „Capela prietenilor" slujește de 40 de ani persoanelor rănite din zona centrală Arkansas, oferind alimente, ajutor pentru persoanele fără adăpost, articole de igienă, rechizite școlare pentru copii. Banii donaţi va oferi continuitate proiectului.3. Școala Sylvan va putea achiziţiona 20 de iPad-uri pentru studenţii săi care acasă nu beneficiază de resursele necesare pentru tehnologie, astfel ei vor avea posibilitatea să desfășoare proiecte de cercetare. 4. Casa Harrison facilitează cazare temporară pacienţilor cu afecţiuni renale, cât și famililor acestora care îi însoţesc. Finanţarea va sprijini renovarea care va crește capacitatea locului. 5. 30 de copii bolnavi de cancer vor participa într-o tabără de vară unde vor beneficia de cursuri de educaţie pentru sănătate și management,și de terapie de grup.6. Asociaţia care luptă împotriva traficului de fiinţe umane oferă un loc sigur victimelelor. Aceștia vor beneficia de servicii de reabilitare și asistenţă.

Biserica a publicat un anuţ în ziarul local, specificând că suma de 100.000 $ va fi direcţionaţă către 10 organizaţii non-profit care „produc o schimbare în oraș". Ulterior, 462 de organizaţii au aplicat.

„Pentru a fi relevanţi, oamenii vin cu o mulţime de planuri, idei și strategii. A iubi oamenii a fost dintotdeauna relevant(…) dar dacă îi iubești necondiţionat, vei face o diferenţă, iar Dumnezeu te va binecuvânta" afirmă pastorul senior al bisericii, Loy Roy, potrivit publicaţiei Christianpost.

Loy speră ca acest exemplu să motiveze și alte biserici să accentueze rolul lor misionar. Pe lângă donaţia oferită, biserica din Little Rock a strâns duminică încă 165.000 $, sumă care va ajuta la înfiinţarea unor biserici în Vietnam.