A murit al doilea cel mai bătrân om din lume

358

Considerat o referinţă vie pentru evenimentele istorice din Insulele Barbados, James Sisnett, al doilea cel mai bătrân om de pe planetă, a murit în somn joia trecută, la venerabila vârstă de 113 ani, informează CNN.

Considerat un „izvor istoric viu” pentru evenimentele din Insulele Barbados, James Sisnett, al doilea cel mai bătrân om de pe planetă, a murit în somn joia trecută, la venerabila vârstă de 113 ani, informează CNN.

James Sisnett s-a născut pe 22 februarie 1900 şi a lucrat ca fierar până în anul 1970 când s-a retras din câmpul muncii. De-a lungul vieţii sale, a fost martor al celor mai importante schimbări petrecute în lume, ca de exemplu, proiecţia primului film mut din istorie. Sisnett avea doar trei ani atunci când Orville Wright, „părintele aviaţiei moderne" a efectuat primul zbor cu avionul şi abia devenise adolescent când a izbucnit Primul Război Mondial.

La vârsta de 100 de ani, „bunicul", aşa cum era cunoscut de locuitori, a primit în dar „cheile capitalei Bridgetown”. El a murit la vârsta de 113 ani şi 90 de zile, după o viaţă de 41.363 zile. Sisnett a fost cel mai bătrân om din emisfera vestică şi, cel mai probabil, al doilea cel mai în vârstă om de pe planetă. Vârsta lui a fost validată de Grupul de Cercetare Gerontologică (GRG), o organizaţie privată care verifică vârstele centenarilor (persoanele trecute de 100 de ani) şi supercentenarilor (persoanele peste 110 ani).

În prezent, cel mai bătrân om de pe planetă este japonezul Jiroemon Kimura care, conform GRG, a împlinit 116 ani în luna aprilie. Louise Calment din Franţa este însă cea care deţine recordul pentru cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată, aceasta depăşind vârsta de 122 de ani, susţin cei de la Guiness Book of World Records.