Apple lansează prima inovaţie de după sfârşitul erei Steve Jobs

22

Compania Apple a solicitat înregistrarea ca marcă comercială a unui nou produs denumit iWatch, informează The Guardian.

Noul gadget Apple ar putea fi un mini-computer care poate fi purtat la încheietura mâinii ca un ceas, dar în prezent există foarte puţine informaţii legate de acesta.

Declaraţiile succesorului lui Steve Jobs la funcţia de director executiv Apple, Tim Cook, legate de interesul pentru gadgeturile uşor de purtat au trezit speculaţii cu privire la noul produs al companiei. Analistul senior de la Juniper Research, Nitin Bhas, este de părere că dispozitivul iWatch va facilita conectarea utilizatorului la alte gadgeturi marca Apple pentru accesarea mesajelor text sau e-mail, dar este de părere că noul produs va avea integrate funcţii mult mai complexe de atât. El preconizează că device-ul ar putea fi un fel de portofel digital care permite userului să îşi plătească fie cumpărăturile de la magazin, fie biletele de avion, dar ar putea, de asemenea, să fie folosit în scopuri medicale.

Tehnologia „purtabilă" a stârnit şi interesul companiilor rivale Apple. Un exemplu în acest sens este gadgetul Google Glass, care permite utilizatorului să navigheze pe internet sau să captureze imagini cu ajutorul dispozitivului asemănător ochelarilor. De asemenea, Google şi Microsoft lucrează la dezvoltarea unor gadgeturi portabile, foarte asemănătoare ceasurilor.

Cererea pentru înregistrarea iWatch a fost făcută în Japonia, pe data de 3 iunie, semnalează Wall Street Journal.