Apple renunţă la o aplicaţie care promitea să te scape de obiceiurile proaste

104

Corporaţia Apple a decis recent să retragă din iTunes o aplicaţie non-confesională, care oferea cursuri gratuite celor care doreau să scape de obiceiurile proaste din viaţa lor, precum promiscuitatea sexuală, dependenţa de substanţe sau de jocuri de noroc.

Retragerea aplicaţiei a venit ca urmare a unei petiţii pe care grupul pro-gay AllOut a creat-o şi distribuit-o pe internet. După ce 65.000 de persoane au denunţat aplicaţia Door of hope ca fiind „vătămătoare pentru persoanele homosexuale, lesbiene, bisexuale şi transsexuale", aplicaţia a fost retrasă de pe iTunes.

Apple a declarat că aplicaţia încalcă reglementările companiei cu privire la „promovarea urii faţă de alte persoane, în funcţie de etnie, religie, vârstă sau orientare sexuală".

Aceasta nu este prima dată când Apple retrage o aplicaţie, ca răspuns la un protest al activiştilor pentru drepturile homosexualilor. În 2010, aplicaţia Manhattan Declaration a fost retrasă din cauză că sublinia căsătoria tradiţională şi, implicit, condamna căsătoria gay, arată Christian Post.