17 muzee din lume vor fi văzute online

495

Google a lansat o platformă care le va permite iubitorilor de artă să se plimbe virtual prin 17 dintre cele mai mari muzee din lume. Între muzeele care vor putea să fie vizitate astfel se numără Palatul Versailles, Rijksmuseum (Amsterdam), MoMA (New York) şi Ermitaj (Sankt Petersburg).

Lansarea platformei googleartproject.com a avut loc la Tate Britain, în Londra.

Peste 1.000 de opere de artă au fost fotografiate pentru acest proiect, iar utilizatorii acestui serviciu vor putea să vadă operele de artă până la cele mai mici detalii. În total, vor fi puse la dispoziţia publicului online operele a 486 de artişti.

Fiecare dintre cele 17 muzee participante la proiect au ales o operă de artă a cărei fotografie în versiune HD (high definition) va putea fi văzută în detaliu, mult mai bine decât cu ochiul liber, în muzeu, notează Mediafax.

„Noi sperăm ca această platformă să îi facă pe oamenii de pretutindeni să dorească să vadă operele de artă şi să le exploreze cu lux de amănunte”, a declarat Nelson Mattos, vicepreşedinte al departamentului de inginerie al Google, cu ocazia lansării googleartproject.com .