Google, forţat să-şi revizuiască politica de confidenţialitate

17

Gigantul Google se află în vizorul a şase agenţii din Europa pentru protecţia datelor din cauza politicii sale de confidenţialitate care nu respectă normele impuse de Uniunea Europeană, relatează BBC.

Gigantul Google se află în vizorul a şase agenţii europene pentru protecţia datelor, din cauza politicii sale de confidenţialitate care nu respectă normele impuse de Uniunea Europeană, relatează BBC. Mişcarea a fost iniţiată de autorităţile din Germania, Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie şi Olanda.

Această acţiune vine după ce, în luna octombrie a anului trecut, Comisia Naţională pentru Informatică şi Libertate (CNIL) din Franţa a semnalat neconcordanţe între politica de confidenţialitate a companiei Google şi legile europene, arată BBC. Raportul întocmit semnalează faptul că gigantul ar trebui să le permită utilizatorilor să îşi vizualizeze date personale stocate de Google şi, de asemenea, să se asigure că nu colectează prea multe informaţii despre useri.

În scopul remedierii situaţiei, Google a primit patru luni în care să aducă modificări politicii sale de confidenţialeitate, astfel încât să respecte cerinţele europene. CNIL declară, însă, că măsurile luate până acum de companie în acest scop sunt nesemnificative.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt din partea Google a declarat pentru BBC că „politica noastră respectă legea europeană şi ne ajută să creăm servicii simple şi mult mai eficiente".

Vestea că Google va fi forţat să își revizuiască politica vine la scurt timp după plecarea directorului departamentului pentru confiedenţialitate al Google, Alma Whitten, care a ocupat această poziţie încă din anul 2010.