Google include România în Flu Trends

55

Funcţional în monitorizarea epidemiilor şi pandemiilor de gripă în aproape 30 de ţări, Google Flu Trends include, de anul acesta, şi România.

În fiecare an în perioada epidemiilor de gripă, utilizatorii motorului Google obişnuiesc să caute diverşi termeni referitori la această boală. Pe baza acestei constatări, Google a creat Flu Trends, un sistem de monitorizare a epidemiilor de gripă, bazat pe statisticile de căutare a termenilor legaţi boală.

În România, Google Flu Trends utilizează tendinţele observate în interogările de căutare timp de mai multe sezoane, coroborate cu datele oficiale furnizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie-Imunologie Cantacuzino (INCDMI – Cantacuzino), potrivit unu comunicat de presă emis de companie.

„Localizarea sistemului Google Flu Trends şi pentru România va furniza informaţii utile şi va semnala tendinţe care pot fi de un real ajutor sănătăţii publice. Folosirea căutărilor online pentru completarea supravegherii naţionale, convenţionale a gripei, va facilita şi va direcţiona măsurile de control, întrucât alerta debutului unei epidemii va putea fi făcută în avans cu cel puţin 7 zile faţă de raportările oficiale ale cazurilor", a declarat Viorel Alexandrescu, medic primar, doctor în ştiinţe medicale, Şeful Centrului Naţional de Gripă din reţeaua OMS, INCDMI – Cantacuzino, citat de money.ro.