Obama câştigă voturi după uraganul Sandy

69

Cele mai multe sondaje electorale arată că preşedintele Obama şi contracandidatul său, Mitt Romney vor avea o cursă foarte strânsă, dar Obama s-ar putea să fi primit un avantaj pentru gestionarea crizei provocate de uraganul Sandy.

Un nou sondaj realizat de Washington Post-ABC News arată că majoritatea electoraului, chiar şi cei care îl susţin pe Romney, cred că Obama s-a descurcat bine în criza actuală. Aproape 8 din 10 votanţi spun că preşedintele au făcut o treabă bună/excelentă, în modul în care a răspuns înainte şi după ce uraganul Sandy a lovit Coasta de Est a Statelor Unite. Chiar şi primarul oraşului New York, cel mai puternic lovit de furtună, a declarat că îl va vota pe Obama.

Interesant este faptul că printre oamenii care vor vota în funcţie de cum s-a descurcat Obama în primul mandat, 58% spun că acum îl vor vota pe Romney şi doar 41% pe Obama, însă, dintre cei care se gândesc la ce ar face Obama în al doilea mandat, 58% spun că îl vor vota pe Obama şi 40% pe Romney, scrie Christian Post.