VIDEO: Căutările pe Google dezvăluie cele mai apăsătoare îngrijorări ale oamenilor în funcţie de vârstă

26

„Sunt încă virgin(ă)" este cea mai utilizată frază în căutările pe Google de toate grupurile de vârstă, arată un experiment video realizat de un utilizator YouTube. Pe lista celor mai căutate expresii în funcţie de ani se află şi „sunt însărcinată", „nu am sărutat niciodată un băiat/o fată" sau „nu am o carieră".

Videoclipul realizat de Marius Budin scoate în evidenţă faptul că nesiguranţele şi temerile de a rămâne singuri, cele legate de viaţa profesională, dar şi de aspectul fizic ne urmăresc pe tot parcursul vieţii, arată Daily Mail.

În experimentul realizat de Budin, el a inserat textul „I'm (vârsta) and …" – în traducere: Am (număr de ani) şi … – în bara de căutare Google, pentru toate vârstele cuprinse între 10 şi 85 de ani. Prin serviciul oferit de Google Instant, care foloseşte un algoritm special prin care „ghiceşte" informaţia pe care vrei să o găseşti şi completează textul folosind cele mai des căutate expresii din toată lumea, a obţinut automat cele mai frecvente căutări care încep cu acea fraza notată de el.

Primul rezultat obţinut atunci când a tastat „I'm 10 and" (Am 10 ani şi) a fost completarea „and pregnant" (sunt însărcinată). Căutările pentru vârsta de 11 ani au întors completări de tipul „vreau un copil" sau „sunt gras(ă)". Odată ajunşi la vârsta de 15 ani, utilizatorii afişează dorinţa de a găsi un loc de muncă, pentru ca, la 16 ani să dorească să se mute din casa părintească, au mai dezvăluit căutările.

În ceea ce-i priveşte pe tinerii de 20 de ani, temerile care îi apasă sunt legate de faptul că nu au un partener, iar la 27 de ani, îngrijorările se îndreaptă asupra carierei.

Fricile îi urmăresc pe tot parcursul vieţii pe utilizatorii care caută răspunsurile la acestea pe Google. Ultima căutare inclusă în videoclip de Budin se referă la cei de 85 de ani. În cazul lor, singura informaţie automat completată prin Google Instant este „I'm 85 and tired" (Am 85 de ani şi sunt obosit).

O posibilă explicaţie a acestei situaţii ar fi faptul că oamenii au nevoie de ajutor, şi din acest motiv apelează la Google. Sunt rare cazurile în care cineva ar căuta „Am 20 de ani şi totul e perfect", susţine Marius Budin.