70% dintre părinţi mută discuţiile cu copiii în mediul virtual

18

Şapte din zece părinţi recunosc că discută cu copiii lor în mediul virtual, deoarece pe Twitter şi Facebook au o şansă mai mare de a păstra legătură cu cei mici, arată cercetătorii britanici.

Aproape 80% dintre aceştia declară că nu regretă decizia pe care au luat-o, deoarece relaţia cu copiii lor s-a îmbunătăţit.

În schimb, unul din zece părinţi recunoaşte că nu are nicio discuţie importantă cu copilul lui în decursul unei săptămâni, iar o treime dintre părinţi urmăresc profilul public al copiilor de pe Instagram sau Pinterest, pentru a descoperi ce le place copiilor lor.

„Este cu siguranţă un semn al timpurilor când părinţii petrec mai mult timp online, cu scopul de a comunica cu copiii lor", a declarat Andrew Hewitt, cofoondator al site-ului Iam150/, unul dintre cei care au realizat cercetarea. „Cu toate că a comunica faţă în faţă este important pentru sănătatea familiei, trebuie să acceptăm că trăim într-o eră digitală şi trebuie să ne adaptăm modul de interacţiune", a explicat Hewitt pentru Daily Mail.