Adolescenţii pun semnul egal între lumea virtuală şi realitate

546

Un studiu ce a fost realizat în Spania în rândul tinerilor şi adulţilor care folosesc Internetul a arătat că adolescenţii consideră că lumea virtuală este o prelungire a lumii reale, în timp ce adulţii văd Internetul doar ca pe un instrument.

Cu privire la acest comportament, sociologul Jordi Busquet, de la Universitatea Ramon Llull, a declarat că pentru adolescenţi, interacţiunile din viaţa reală şi cele din viaţa virtuală sunt două realităţi paralele care fac parte din viaţa lor. Astfel, adolescenţii au integrat interacţiunile din mediul virtual în aşa măsură în viaţa lor reală încât nu mai fac nicio diferenţă între ceea ce postează pe internet şi ceea ce trăiesc zi de zi.

În plus, deşi studiul nu avea în vedere evaluarea dependenţei de Internet, sociologii care au realizat studiul au descoperit că tinerii nu pot trăi fără reţelele sociale, ceea ce îi face să fie logaţi „neîncetat".

În ceea ce ţine de consecinţele acestui comportament asupra adolescenţilor, Busquet, citat de Catholic News Agency, a declarat că acestea sunt, în principal, două. În primul rând, tinerii încep să fie neglijenţi cu privire la aspectul lor fizic, deoarece nu fac diferenţa între spaţiul public şi cel privat.

O a doua consecinţă este faptul că adolescenţii postează adeseori în reţelele sociale fotografii care le afectează reputaţia pe termen lung şi le pun în pericol şansele de a-şi găsi un loc de muncă.