NASA: o furtună solară ar putea avea loc în 2013

15

    Terra ar putea suferi, în anul 2013, efectele unor explozii solare devastatoare, anunţă oficialii NASA. Specialişti NASA, citaţi de The Daily Telegraph, avertizează că Terra ar putea suferi consecinţe grave ale unei furtuni solare ce ar putea avea loc odată ce soarele ar atinge maximul de energie, în câţiva ani.

    Cel mai afectate ar putea fi reţelele naţionale de energie, care s-ar putea supraîncălzi și ceda, dar şi traficul aerian, care ar putea fi blocat dacă aparatura elecronică, sistemele de navigaţie şi sateliţii principali nu ar mai funcţiona în urma acestei furtuni.

    Astronomii cred că Pământul ar putea să se confrunte cu un nivel de energie magnetică fără precedent, după ce Soarele se va „trezi ca dintr-un somn adânc", eveniment care este aşteptat să se întâmple în 2013.

    Dr Richard Fisher, directorul diviziei de Heliofizică în cadrul NASA avertizează că furtuna ar putea lovi asemenea unu fulger, iar consecinţele pentru sistemele naţionale de electricitate vor fi devastatoare dacă nu se iau măsuri de siguranţă.