Autorul Mark Hicks a realizat o conexiune incredibilă între Biblie și fizica cuantică în noua sa carte, „Surpriză: Acordul dintre fizica cuantică, relativitate și Biblie. Știinţa Modernă și Biblia susţin același lucru.”
Hicks susţine că atunci când privim fizica dintr-o perspectivă spirituală, totul capătă sens și, dacă ne gândim bine, acest lucru nici măcar nu e „ciudat”, scrie Christian Post.
„Fizicienii de astăzi confirmă de fapt ceea ce Biblia afirmă despre natura lui Dumnezeu, a creaţiei Lui și a realităţii”, afirmă Hicks.
Hicks le reamintește cititorilor că relativitatea și fizica cuantică au condus la numeroase inovaţii ce au transformat planeta noastră în ultimii 100 de ani. La fel ca în cazul explicaţiei lui Newton cu privire la gravitaţie și călătoriei lui Magellan în jurul lumii, descoperirile privitoare la relativitate și la fizica cuantică au schimbat tot ceea ce credeam că știm despre universul care ne înconjoară.
În noua sa carte, Hicks reunește descoperirile minţilor uimitoare ale lui Albert Einstein, Neils Bohr și Werner Heisenberg, arătând beneficiile pe care acestea ni le-au adus – incluzând televiziunea, telefoanele mobile și computerele.
Descoperirea centrală a relativităţii este că lumina (și nu spaţiul sau timpul) reprezintă singura constantă din Univers. În același timp, Biblia afirmă că Dumnezeu este Lumină, singura constantă în tot Universul. „Biblia afirmă că Dumnezeu este Lumină, iar Dumnezeu este constanta noastră.”
Atât învăţăturile biblice, cât și fizica cuantică, afirmă că lumina este mecanismul prin care totul există (sau „pare” să existe). Fiecare atom emite sau absoarbe lumină, așa că fiecare gând, cuvânt, faptă sau obiect se manifestă prin intermediul aceluiași proces. Totul este energie, iar fundaţia elementară a universului este pur potenţială. Biblia este în acord cu această idee, afirmând că lumina este mijlocul prin care Dumnezeu a creat Universul și prin care El continuă să ţină toate lucrurile laolaltă.
Fizica cuantică a descoperit că atomii există într-o stare semi-reală, pur potenţială și virtuală până când cineva îi privește cu o expectativă. Această expectativă, sau așteptare a privitorului, determină natura lor „reală” din acel moment. Tot așa, afirmă Biblia, credinţa – adică ceea ce observatorul crede și se așteaptă să vadă – determină natura realităţii unei persoane.
„Orice ar fi adevărul, el nu se va schimba, indiferent cine este cel care încearcă să-l afle. Există oare vreun motiv pentru care știinţa seculară și teologia să se privească una pe cealaltă drept contraproductive, când, în realitate, ambele caută același lucru?”, întreabă Hicks.
În cartea sa, Hicks folosește un limbaj accesibil, pentru a conduce cititorul către aceeași realizare la care a ajuns și el: că fizica cuantică și Biblia susţin de fapt același lucru. Prăpastia dintre religie și știinţă se închide tot mai rapid, afirmă sekvoice.com, iar Hicks are o puternică contribuţie la această mișcare, prin argumentaţia sa ce caută să arate oamenilor că cele două pot co-exista în același univers.