Inovaţii medicale de top, pentru diabet, cancer şi dureri de cap

264

Cele mai proaspete inovaţii medicale care vor revoluţiona următorii ani atacă în special boli precum diabetul, cancerul şi migrenele. Una dintre aceste inovaţii este un aparat de dimensiuni reduse care se implanteză în cerul gurii și care promite să îi trateze pe cei care suferă de dureri de cap.

Altă inovaţie este un scanner de mână, asemănător cu un uscător de păr, care va detecta cancerul de piele, conform Clinicii Cleveland. Lista anuală a clinicii, include pentru 2013 şi medicamente noi pentru tratarea cancerului de prostată şi o nouă tehnologie pentru mamografii.

Dar în topul listei cu cele mai noi inovaţii este și o procedură veche care are o întrebuinţare nouă, mulţumită informaţiilor descoperite în cele mai recente studii. Cercetătorii şi medicii de la clinică au votat operaţia pentru slăbire, ca fiind cea mai bună inovaţie, dar nu pentru eficienţa în reducerea obezităţii, ci pentru abilitatea de a controla diabetul de tip 2, cea mai comună formă a bolii.

De-a lungul anilor, medicii chirurgi au observat de multe ori că operaţia îi scăpa pe pacienţii obezi de diabetul de tip 2, chiar înainte de a părăsi spitalul. Astfel că medicii de la clinică au realizat un studiu, pentru a cerceta acest fenomen, studiu care a fost publicat în revista de specialitate New England Journal of Medicine, la începutul anului.

Un alt motiv pentru care operaţia a fost declarată cea mai bună inovaţie medicală, este pentru că asigurările medicale din Statele Unite au lărgit criteriile pacienţilor pentru a obţine operaţia, tocmai din cauza efectului asupra diabetului de tip 2, iar acum este posibilă pentru mult mai multe persoane.

Numărul celor afectaţi de diabet s-a triplat în Statele Unite, în ultimii 30 de ani, ajungând la 20 de milioane de cazuri, dintre care mai mult de 90% sunt de tip 2, informează Reuters.