Video: „Nu te sinucide în seara asta”

854

„Durerea nu dispare dacă îţi iei viaţa. Ci îi contagiază pe cei care te iubesc," este mesajul pe care o adolescentă din Statele Unite a dorit să îl transmită lumii, după ce a învins în lupta cu depresia pe care i-a provocat-o sinuciderea celui mai bun prieten.

„Lucrurile vor merge mai bine decât acum (…) eu sunt dovada vie că te poţi vindeca”, scrie pe cartonașele prin care adolescenta își face publică experienţa. Cel mai bun prieten al ei s-a sinucis, fără nicio explicaţie, lăsând în urmă doi părinţi răvășiţi și o mulţime de prieteni confuzi.

După moartea lui Josh, tânără a intrat într-o depresie puternică din care, spune ea, nici nu o interesa să iasă. „Nu îmi păsa dacă mă mai trezesc a doua zi sau nu.”

La capătul unui drum de așteptare, luptă, psihoterapie și medicaţie, adolescenta spune că și-a recăpătat încrederea că va fi bine. „Nu s-a întâmplat ca prin magie, ci încet-încet”, spune ea, încurajându-i pe cei care o privesc să reziste în mijlocul necazurilor și, dacă nu au nicio soluţie, să aștepte, pentru că vin și vremuri mai bune.