Un iranian pretinde că a inventat o „mașină a timpului” modernă

93

Cu un număr de 179 de invenţii la activ, Ali Razeghi, un om de știinţă din Teheran, susţine că a inventat mașina timpului, după o muncă de mai bine de 10 ani desfășurată în această direcţie.

Dispozitivul, care nu depășește dimensiunile unui laptop, funcţionează după un set de algoritmi complecși, având capacitatea de a indica viitorul utilizatorului pe o perioadă de la 5 la 8 ani, cu o acurateţe de 98%, după cum declară inventatorul de 27 de ani, citat de The Telegraph.

Mergând pe premisa că invenţia sa „nu duce utilizatorii în viitor, ci le aduce lor viitorul în prezent”, Razeghi, care este și director al Centrului pentru Invenţii Strategice din Iran, speră ca aceasta să poată fi comercializată pentru a răspunde atât folosului personal al utilizatorilor, cât și intereselor guvernamentale ale statelor dornice s-o achiziţioneze.

În ciuda criticilor primite din partea apropiaţilor, care îi condamnă tendinţa de a se așeza în locul lui Dumnezeu, inventatorul nu consideră, totuși, că proiectul vine în dezacord cu valorile religioase. Din contră, acesta îi subliniază aportul potenţial în politica guvernului iranian, care ar putea anticipa astfel posibilitatea unei confruntări cu o altă ţară sau chiar fluctuaţiile de valoare ale monedelor străine ori ale preţurilor petroliere.

În declaraţiile înaintate presei, Razeghi nu a dezvăluit nicio informaţie concretă cu privire la modul de funcţionare a aparatului promovat, menţionând doar că Iranul nu lansează încă prototipul din cauza chinezilor, care ar putea fura ideea, multiplicând invenţia peste noapte, notează Daily Mail.