VIDEO: Românul genial care a construit un automobil din piese LEGO

151

La doar 20 de ani, Raul Oaida, un tânăr din Deva, a uimit lumea cu un proiect îndrăzneţ, denumit „Super Awesome Micro Project”. El a construit un automobil funcţionabil, confecţionat, cu mici excepţii, numai din piesele popularului joc de construcţii LEGO.

Întregul demers a fost posibil cu ajutorul antreprenorului Steve Sammartino care a reușit să strângă 14 investitori pentru acest proiect, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter și a unui document de prezentare a proiectului.

Mașina a fost asamblată în totalitate în orașul Deva, iar apoi a fost livrată într-o locaţie secretă dintr-o suburbie din Melbourne, Australia. Pentru construcţia automobilului au fost necesare jumătate de milion de piese LEGO. Chiar și motorul mașinii este construit din piese LEGO și funcţionează pe bază de aer comprimat. Singurele părţi ale automobilului care nu sunt construite din aceste piese sunt roţile, rulmenţii, lagărele și axul din spate, a declarat Oaida într-un interviu pentru HotNews. Construcţia finală poate prinde o viteză maximă de aproximativ 20-30 de kilometri. „Ne era teamă de o explozie a pieselor LEGO, așa că am condus-o la o viteză mică", scriu cei doi parteneri pe site-ul dedicat proiectului.

Automobilul din LEGO nu este primul proiect îndrăzneţ realizat de Oaida și Sammartino. Anul trecut cei doi au trimis în spaţiu o navetă construită tot din piese LEGO, scrie Geek. Acesta a fost și primul lor proiect împreună. Oaida știa că are nevoie de finanţare pentru a-și duce la îndeplinire planul inedit, așa că l-a contactat pe internet pe Sammartino care a fost impresionat de ideea lui Oaida și a acceptat să se implice în demers.