Imaginea poliţiștilor americani a avut în ultimul timp foarte mult de suferit după ce, la acuzaţiile mai multor comunităţi de culoare, presa a scos la iveală cazuri cutremurătoare în care agenţi de poliţie împușcă, în lipsa oricărei ameninţări reale, civili de culoare neînarmaţi.

Procesele care au urmat după cazul Ferguson și altele asemănătoare au scos însă la iveală și o faţă mai puţin cunoscută a problemei: meseria de poliţist presupune luarea unor decizii de viaţă și de moarte aproape instantanee.

Tocmai de aceea, imaginile cu un poliţist din statul Ohio care a refuzat să împuște un suspect ameninţător, în ciuda faptului că acesta se îndrepta spre el ca să îl atace, urlând „Împușcă-mă!”, au făcut înconjurul lumii.

Întreaga scenă a fost filmată joi, relatează Mediafax, de camera video montată pe uniforma agentului începător Jesse Kidder, din cadrul Poliţiei din New Richmond. Kidder apare îndreptând arma spre Michael Wilcox, de 27 de ani, suspectat că şi-ar fi ucis iubita şi cel mai bun prieten.

Clipul îl arată pe Kidder dând înapoi în faţa lui Wilcox, care se apropie ameninţător. Ba încă poliţistul se împiedică și cade, însă rămâne în control, armând către Wilcox și cerându-i să nu se apropie. În final, apar încă doi agenţi de poliţie, iar Wilcox este forţat să se predea, cu faţa la pământ.

După ce totul s-a terminat cu bine, Kidder declara că „a vrut să fie foarte sigur înainte de a folosi forţa mortală”.

https://youtu.be/7E9bI1iwQUM