140 de milioane de orfani de crescut

12

„Conform rapoartelor există peste 140 de milioane de orfani în întreaga lume", susţine Jaclyn Skalnik de la Bethany Christian Services, citată de Mission Network News. Acesta este numărul orfanilor avuţi în evidenţa organizaţiilor de specialitate de pe mapamond. Numărul real este mai mare şi creşte exponenţial cu numărul catastrofelor naturale, al epidemiilor şi al cazurilor de foamete.

   

    Al VI-lea summit al Alianţei Creştine pentru Orfani a avut loc la sfârşitul lunii aprilie a.c. şi a reunit organizaţii creştine şi vorbitori de marcă preocupaţi de problema orfanilor. Când Christos va veni a doua oară nu vor mai fi orfani în lume, dar până atunci Biserica trebuie să îşi asume răspunderea de a-i îngriji şi ocroti, a spus dr. Al Molher, preşedintele Seminarului Teologic Baptist Southern, prezent la summit.

    Alianţa Creştină pentru Orfani depune eforturi pentru a-i motiva pe creştini şi bisericile locale să se implice în viaţa orfanilor, încearcă să pună la dispoziţia celor interesaţi resursele şi informaţiile necesare, amintind permanent că îngrijirea copiilor fără părinţi este o datorie creştină.