Biserica Anglicană va comercializa Adevăratul Ou de Paşte

42

Paştele este încă departe, dar Biserica Anglicană a început deja pregătirile. Instituţia va lansa propria gamă de ouă de Paşte, pentru a explica semnificaţia creştină a sărbătorii, scrie BBC.

   

    Se va numi "Adevăratul Ou de Paşte" şi se spune că ar fi primul ou pascal din comerţ pe al cărui ambalaj este menţionat numele Iisus. Produsele vor intra la vânzare anul viitor şi vor fi preparate din ciocolată obţinută prin comerţ echitabil. Profitul obţinut de pe urma comercializării acestor ouă va fi donat către două organizaţii caritabile: Baby Lifeline şi Traidcraft.

    Aproximativ 8.000 de şcoli ale bisericii sunt încurajate să plaseze comenzi pentru aceste ouă până la 1 decembrie 2010. Creatorii produsului speră că profesorii îl folosi ca material didactic, pentru a-i învăţa pe elevi despre spiritul civic, semnificaţia sărbătorii pascale şi despre comerţul echitabil.

    Peste 80 de milioane de ouă de ciocolată sunt vândute anual în Marea Britanie cu ocazia sărbătorilor pascale. "Adevăratul Ou de Paşte" a fost conceput de firma The Meaningful Chocolate Company, care s-a consultat în prealabil cu reprezentanţii mai multor biserici şi dioceze din Marea Britanie.