Raport: Serialele TV au tot mai multe personaje gay

67

Numărul personajelor homosexuale sau bisexuale prezente pe micile ecrane, în serialele TV din Statele Unite, a crescut semnificativ, arată un comunicat al organizaţiei Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD), citată de Associated Press.

   

    Potrivit organizaţiei, anul acesta, dintr-un total de aproape 600 de roluri, 23 au descris personaje cu altă orientare sexuală decât cea heterosexuală. În cel de-al 15-lea raport anual privind prezenţa gay în media, intitulat "Where we are on TV" şi emis de GLAAD, se arată că 3,9% din actorii care au apărut în mod regulat în serialele din prime-time (interval orar cu vârf de audienţă) în 2010-2011, au interpretatat roluri de gay, lesbiene sau bisexuali. Acest procent reprezintă o creştere de 0,9% faţă de cele 3 procente ale sezonului 2009-2010, şi o creștere de 1,3% faţă de cele 2,6 procente ale sezonului 2008-2009.

    Serialul "True Blood", difuzat de HBO, este unul din cele mai "integratoare", notează GLAAD, scenariul incluzand şase personaje gay.

    Preşedintele GLAAD, Jarrett Barrios, a comentat că această creştere a prezenţei personajelor gay în serialele TV ar putea reflecta o schimbare a standardelor adoptate de industria media.