Criza de la mijlocul vieţii loveşte la 35 de ani

352

Criza de la mijlocul vieţii începe la 35 de ani. O cercetare efectuată de organizaţia britanică Relate a descoperit că din 2.000 de persoane intervievate, cei mai singuri şi mai deprimaţi sunt cei între 35 şi 44 de ani.

   

    Studiul citat de BBC observă că relaţiile interpersonale deficitare, de la muncă sau de acasă, constituie principalul declanşator al depresiei unui procent de 21% dintre respondenţii de ambele sexe. Tot atâţia au declarat că se simt adesea singuri şi că se consideră mai apropiaţi de prieteni decât de familie.

    Sondajul a mai descoperit şi că părinţii ocupaţi folosesc reţeaua Facebook pentru a păstra legătura cu copiii lor. Aproape un sfert dintre participanţii la sondaj au declarat că şi-ar fi dorit să aibă mai mult timp pentru familie.

    Unul din cinci respondenţi s-a mărturisit îngrijorat de starea financiară actuală şi nemulţumit de programul de muncă prelungit, certurile familiale, împărţirea îndatoririlor casnice şi lipsa relaţiilor sexuale.

    „În mod obişnuit, asociem criza vârstei mijlocii cu oameni de peste 45 de ani, dar studiul nostru arată că această perioadă critică începe mai repede decât ne-am fi gândit", a declarat Claire Tyler, responsabil în cadrul organizaţiei Relate şi coordonator al cercetării.