Cultul puţinului: Un tânăr a vândut tot pentru a trăi digital

18

În America, o nouă modă în tehnologia digitală are tot mai mulţi adepţi: renunţarea la bunurile fizice, pentru acumularea de "bogăţii digitale", scrie BBC.

          Pentru Chris Yurista, un DJ de 27 ani din Washington DC, tehnologia digitală a înlocuit nevoia de locuinţă şi posesiuni fizice. Revoluţia din domeniul muzicii digitale l-a determinat să se mute din apartamentul lui direct în stradă. "Internetul mi-a înlocuit nevoia pentru o adresă," a declarat el. Singurele lui posesiuni, un laptop, un hard extern, o tastatură mică de pian şi nişte haine, încap într-un rucsac.

    Kelly Sutton, de 22 de ani, un alt adept al stilului de viaţă minimalist, consideră că numărul tot mai mare de bunuri digitale oferă înlocuiri viabile pentru bunurile materiale. "Cred că schimbarea către formate digitale, în toate formele şi metodele de consum media, este inevitabilă şi va veni foarte curând", a mai adăugat el.      Singura frică a minimaliştilor digitali este aceea a pierderii informaţiilor digitale din cauza unei erori sau a unei probleme de server. Dar aceasta este o problemă nu doar pentru minimalişti, ci şi pentru orice om modern, susţin consilierii specializaţi în consilierea celor confruntaţi cu pierderea informaţiilor digitale, eveniment care poate cauza chiar depresie.

    Unii oameni experimentează chiar gânduri sinucigaşe ca urmare a pierderii bunurilor digitale. Reacţiile lor sunt de genul: „Nu ştiu ce am să mă fac dacă nu îmi recuperez informaţiile” sau „Va trebui să pun capăt la tot dacă nu îmi recuperez datele”, notează Kelly Chessen, consilier în probleme de pierderea datelor de la compania Drive Savers.