Execuţia iranienei Aştiani a fost suspendată

267

Autorităţile iraniene au suspendat execuţia prin lapidare a femeii condamnate pentu adulter, a confirmat Ministrul iranian de Externe, citat de Reuters.

   

     "Verdictul privind relaţia extraconjugală a fost oprit şi este în prezent revizuit," a afirmat Ramin Mehmanparast, purtător de cuvânt în cadrul Ministerului de Externe, într-o declaraţie acordată televiziunii de stat iraniene Press TV.

    Declaraţia a venit după ce preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barosso calificase sentinţa împotriva lui Sakineh Mohammadi Aştiani drept "peste putinţă de barbară", aceasta fiind doar cea mai recentă afirmaţie din şirul criticilor internaţionale.

    Un avocat iranian a declarat pentru Reuters că pedeapsa cu moartea prin lapidare se aplică doar în cazurile de adulter, pedeapsa pentru orice altă infracţiune capitală fiind executată prin spânzurare. Dacă verdictul final în cazul Aştiani va viza doar complicitatea la uciderea soţului ei, femeia ar putea fi condamnată la 15 ani închisoare, a adăugat avocatul.