Forţele aeriene din Brazilia urmăresc OZN-uri

100

Guvernul Braziliei a comandat forţei aeriene să înregistreze orice obiect zburător neidentificat. Decretul guvernamental cere ca toţi piloţii, fie militari, fie civili, precum şi controlorii de trafic, să înregistreze orice OZN pe care îl reperează în spaţiul naţional de apărare aerienă.

   

    Informaţiile furnizate vor fi stocate în arhivele naţionale din Rio de Janeiro, relatează BBC. Aceste arhive vor putea fi studiate de cercetători, inclusiv de acei care caută dovezi privind existenţa vieţii extraterestre. Orice eveniment neobişnuit vizibil în aer va fi fotografiat sau filmat şi raportat pentru a fi inclus în arhivă.

    Forţele aeriene spun însă că se vor limita la colectarea de informaţii şi nu vor porni o vânătoare de OZN-uri. "Departamentul Forţelor Aeriene nu deţine o structură specializată pentru a derula experimente ştiinţifice privind aceste fenomene, prin urmare se va limita la înregistrarea oricărui fenomen," se arată într-un comunicat al departamentului.

    Potrivit unui controlor de trafic aerian, care a discutat sub protecţia anonimatului cu ziarul brazilian O Dia, mai multe persoane cu poziţii respectabile au raportat că ar fi văzut OZN-uri. "Am auzit de preoţi şi chiar de un preşedinte care au spus că au văzut un OZN."

    Decretul guvernamental a fost publicat marţi, în gazeta oficială a Braziliei.