În ultimii zece ani, BOR a crescut cu 100% în SUA

16

    Numărul parohiilor ortodoxe din Statele Unite ale Americii a înregistrat o creştere de 16% în ultimii zece ani, arată recensământul publicat ieri de Organizaţia Conferinţelor Episcopilor Canonici Ortodocşi din America.

    În prezent, în Statele Unite există 2.370 de parohii ortodoxe, iar comunitatea ortodoxă din SUA numără 1 milion de membri, din 20 de ramuri diferite ale bisericii. Aceasta reprezintă, potrivit "Studiului Congregaţiilor Religioase şi a Calităţii de Membru" o creştere cu, în medie, 16 procente.

    Cele mai fulminante creşteri au putut fi observate în rândurile diocezei Bisericii Ortodoxe Bulgare şi arhidiocezei Bisericii Ortodoxe Române. Ambele comunităţi religioase au experimentat o creştere de peste 100%.

    Valul mare de imigranţi stabiliţi în America între 2000-2010 reprezintă principalul factor declanşator al acestei creşteri, explică, pentru Huffington Post,  Alexei Krindach, consultant în cadrul Organizaţiei Conferinţelor Episcopilor Canonici Ortodocşi din America.

    Autorii studiului au făcut distincţia între membrii înscrişi în registrele comunităţilor şi membrii care participă regulat la slujbele bisericii. Aceştia din urmă însumează un procent de 27% din totalul membrilor înscrişi.