Românii nu mai cred în presă

10

    Creşterea corupţiei jurnaliştilor, în contextul crizei economice şi al campaniei electorale a condus la o puternică scădere a încrederii în presă, arată raportul "FreeEx - Libertatea de exprimare, libertatea presei şi accesul la informaţii în Romania", pentru anul 2009, prezentat, luni, în deschiderea Convenţiei Organizaţiilor de Media (COM).    

Creşterea corupţiei jurnaliştilor, în contextul crizei economice şi al campaniei electorale a condus la o puternică scădere a încrederii în presă, arată raportul “FreeEx – Libertatea de exprimare, libertatea presei şi accesul la informaţii în Romania”, pentru anul 2009, prezentat, luni, în deschiderea Convenţiei Organizaţiilor de Media (COM).

Documentul notează că presa trece printr-o “criză de imagine fără precedent” şi în ceea ce priveşte calitatea conţinutului. Polarizarea politică în timpul campaniei electorale şi acuzaţiile reciproce de încălcare a deontologiei au condus la diminuarea încrederii pe care opinia publică o acordă mass-mediei româneşti. (Sursa: Agerpres)