Romtelecom a lansat serviciul de cloud computing

81

Conectarea simultană la o aplicaţie de lucru este o necesitate pentru tot mai multe companii din România. Serviciul de "cloud computing" lansat de Romtelecom promite să fie o soluţie completă şi eficientă din punct de vedere al costurilor.

Operatorul Romtelecom a lansat luna aceasta primul serviciu de comunicare unificată de tip "cloud computing", din România. Compania estimează că firmele care se vor abona la acest serviciu îşi vor putea reduce cu până la 40% cheluielile pentru e-mail, mesagerie instant de pe terminale fixe sau mobile, conferinţe audio, video şi web sau editarea de documente. Aceasta deoarece clientul nu mai trebuie să facă investiţii iniţiale în echipamente sau licenţe software, în întreţinere şi operare, ci plăteşte doar un abonament lunar, care poate fi chiar şi de 2,5 euro pe lună.

"Implementarea acestui gen de servicii 'in house' e costisitoare şi până acum şi-au putut-o permite doar firmele mari, cu mii de angajaţi şi bugete IT de ordinul a zeci sau sute de mii de euro. Romtelecom oferă acum şi companiilor de mărime mică şi medie, cu până la 100 de angajaţi, accesul la acest gen de servicii pe un model SaaS (Software as a Service) şi la preţuri accesibile", a declarat George Makowski, director executiv comercial, segment business, într-un comunicat emis de Romtelecom.

Soluţia Romtelecom are la bază o platformă Microsoft operată de compania Central Europe on Demand, şi oferă accesul la mai multe servicii, pe echipamente fixe sau mobile, pentru orice tip de conexiune.