Ben Carson se retrage din cursa pentru prezidenţiale

2912

Neurochirurgul american Ben Carson a anunţat că nu va participa la următoarea dezbatere televizată a Partidului Republican, întrucât nu vede niciun viitor pentru candidatura sa la alegerile primare republicane, a informat AFP.

„Am decis să nu particip la dezbaterea prezidenţială republicană de la Fox News, de mâine seară”, a declarat Ben Carson. „Nu văd nicio cale politică pentru a continua, după rezultatele primare de ieri noapte”, a adăugat fostul neurochirurg. „Cu toate acestea, mișcările comunitare create sub dictonul «We are the People» trebuie să continue. Alături de milioane de patrioţi care m-au susţinut în campania pentru prezidenţiale, rămân angajat faţă de dorinţa de a salva America pentru generaţiile următoare.” Trebuie să ne păstrăm ţintele pe care ni le-am pus de a reabilita ceea ce Dumnezeu și părinţii fondatori (ai SUA, n.r.) au intenţionat să devină această naţiune excepţională.”

Analiștii se așteaptă ca Ben Carson să își retragă în mod oficial candidatura prin discursul susţinut vineri, la marea reuniune anuală a conservatorilor, care va avea loc la Washington.

Fostul neurochirurg începuse promiţător, devansându-l pe Donald Trump în sondajele iniţiale. Ultimele 11 scrutine republicane, care au avut loc marţi, l-au scos însă fie pe locul patru, fie pe locul cinci.

Campania lui Carson a atins apogeul în primele alegeri, din Iowa, luna trecută, scrie Agerpres, când el a încercat să obţină sprijinul marelui bloc de alegători creştini conservatori ai acestui stat din centrul SUA. Carson a obţinut un dezamăgitor loc patru şi a acuzat campania senatorului Ted Cruz de răspândire de zvonuri false pentru a-i lua susţinătorii.

Fostul neurochirurg a atras atenţia pe plan politic în anul 2013, când, invitat fiind la evenimentul Mic Dejun cu Rugăciune, care a avut loc la Washington, DC, a criticat programul Obamacare chiar în prezenţa președintelui. Popularitatea lui a cunoscut cote din ce în ce mai mari, până când publicul, alimentat constant de presă cu detalii despre biografia, lipsa (recunoscută) de experienţă în domeniul politicii externe și o serie de comentarii controversate, a început să îi acorde din ce în ce mai puţin credit politic reputatului medic american.