Coreea de Nord îl susţine pe Donald Trump la prezidenţiale

114

Donald Trump este o personalitate aparte. Atât de aparte încât a reușit să obţină susţinerea unor ţări precum Rusia și Coreea de Nord în lupta sa pentru Casa Albă. Ce puţin asta ar trebui să le dea de gândit americanilor care au reușit deja să treacă peste defectele sale de caracter și lipsurile evidente și propunerile aberante din programul său politic.

Recent, candidatul republican a făcut unele declaraţii de natură să suscite interesul unor asemenea ţări. Printre altele, a spus că NATO nu mai are nicio raţiune de a exista, că SUA ar trebui să reia cursa înarmării nucleare, din moment ce este „evident” că alte ţări au reluat-o deja, că îl admiră pe Vladimir Putin ca om politic și lider de stat și că, din poziţia de președinte, ar relua negocierile cu liderul de la Phenian.

Prin urmare, presa de stat din Coreea de Nord a publicat un articol în care Trump este preamărit ca un „politician înţelept” și un candidat care are o „viziune obiectivă”. Editorialul îi invită pe cetăţenii americani să voteze cu Trump, nu cu Hillary Clinton, care este „plictisitoare”. Articolul vine și după ce Trump a sugerat că SUA ar trebui să își retragă forţele militare din Seul, dacă Coreea de Nord nu ridică bugetul pentru apărarea naţională. „Da, faceţi-o acum. Ziua în care se va întâmpla asta va fi ziua unificării Coreei”, se scrie în editorial. Că ar fi vorba despre o unificare cu forţa nu pare să îl intereseze pe candidatul american.

Politica sa faţă de Phenian ar fi un final abrupt pentru politica dusă de foștii președinţi americani. George W. Bush nu a luat niciodată legătura personal cu Coreea de Nord, iar președintele Obama nu a discutat niciodată direct cu noul lider de la Phenian, conform rapoartelor oficiale. Să nu uităm că guvernul de la Phenian este activ în testarea de bombe nucleare care să treacă oceanul și să lovească în inima americanilor. Copiii din Coreea de Nord încă sunt învăţaţi de mici că americanii sunt cei mai mari dușmani și că cel mai patriotic și amuzant lucru din lume ar fi să omori un american.