Dr. Ben Carson: „Există destule şanse să particip la alegerile prezidenţiale în 2016”

1259

În cadrul unui interviu recent, dr. Ben Carson a declarat că sunt destule şanse să candideze la alegerile prezidenţiale din anul 2016, nu înainte însă de a avea convingerea că aceasta este dorinţa americanilor.

La începutul lunii august, bine-cunoscutul neurochirurg american, dr. Ben Carson, cu o scurtă, dar remarcabilă experienţă în peisajul politic american, anunţa formarea unui comitet de acţiune politică. Acesta, condus de omul de afaceri Terry Giles, susţine candidaţi cu aceleaşi vederi politice ca Ben Carson şi ar conduce campania electorală în cazul depunerii candidaturii la președinţie.

Recent, într-un interviu cu Hugh Hewitt, fiind întrebat despre probabilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale, dr. Ben Carson a declarat că există destule şanse pentru aceasta. Factori de decizie importanţi vor fi rezultatele la alegerile pentru Senat, din noiembrie, în care americanii vor avea ocazia să spună ce fel de ţară își doresc şi, de asemenea, dorinţa colegilor săi. Din acest motiv, va mai aştepta până la luarea unei decizii în această privinţă, iar anunţul va fi făcut cel mai probabil în luna mai, anul viitor, notează dailycaller.com.

În cadrul aceluiaşi interviu, Hewitt l-a întrebat pe reputatul chirurg dacă ar putea face faţă celor mai experimentate persoane în ceea ce priveşte dezbaterile, precum Ted Cruz, Marco Rubio, Rand Paul, Scott Walker, Rick Perry și Chris Christie, dat fiind faptul că nu are experienţa acestora. Se pare că acest lucru nu constituie o piedică pentru Carson, care deja a atras simpatia americanilor prin stilul direct şi transparenţa sa. Dr. Todd Eberly, profesor de ştiinţe politice la St. Mary Mary’s College, din Maryland, susţine că tocmai lipsa lui de experienţă poate fi un atu în cazul unor alegeri, deoarece el are avantajul de a fi „proaspăt” şi „nemânjit” de sistemul politic american, relatează christianpost.com.

„Dacă fiecare dintre noi stă în spate şi aşteaptă ca altcineva să facă ceva, s-ar putea ca în curând să fie prea târziu. Dar cu ajutorul tău, cred din toată inima că America poate fi din nou o naţiune sub conducerea lui Dumnezeu, indivizibilă, cu libertate şi dreptate pentru toţi”, spunea el cu câteva luni în urmă. Afirmaţii de genul acesta au câştigat încrederea electoratului american şi probabil acest lucru va avea un cuvânt de spus la alegerile din anul 2016.