A călătorit în 50 de state pentru a tunde gazonul în locul bătrânilor invalizi

229

Proiect caritabil, campanie de conștientizare, publicitate below-the-line? Orice ar vrea să fie, ideea lui Rodney Smith Jr., din Huntsville, Alabama (SUA), a funcţionat. Bărbatul a ajuns cunoscut în lumea întreagă după ce și-a dus la bun sfârșit o misiune înduioșătoare: să ajute 50 de bătrâni invalizi din 50 de state ale Americii.

Rodney Smith Jr. are o meserie din care nu te-ai aștepta să răsară vreun sens existenţial. Omul are o firmă de tuns iarba, apreciată cel mult de cei care ţin la aspectul exterior al casei, dar nu au timpul sau dispoziţia necesară pentru a se ocupa singuri de îngrijirea gazonului. Se știe că americanii care locuiesc la casă sunt foarte atenţi la felul în care arată gazonul din jurul casei lor, pentru mulţi o grădină îngrijită fiind o veritabilă emblemă.

Dar nu toţi cei care au o grădină neîngrijită sunt neapărat persoane dezordonate sau neglijente cu aspectul casei lor. Rodney știa prea bine că, pentru un bătrân, mai ales unul invalid, manevrarea mașinii de tuns iarba poate fi o probă herculeană. Așa că s-a gândit să îi ajute. Și, ca să se menţină motivat, a îmbrăcat totul în forma unui proiect personal multi-state.

Mai exact, bărbatul și-a propus să tundă iarba din grădina câte unui bătrân din fiecare dintre cele 50 de state ale SUA în care poate ajunge. Și nu doar atât, ci și să posteze pe Twitter progresul său.

A pornit pe 17 mai în Milwakee și a terminat deja săptămâna aceasta, în Hawaii. Pe drum, a curăţat grădinile a mai mult de 50 de bătrâni, iar familiile acestora i-au fost mai mult decât recunoscătoare. În Denver a stat mai mult, fiindcă a avut mai mulţi bătrâni de ajutat.

„Să faci o diferenţă în jurul tău, cu câte un gazon, pe rând” – acesta este mottoul amuzant pe care și l-a ales Rodney. Iar pentru cei pe care i-a ajutat, el se traduce într-o treabă foarte serioasă. „Am avut plăcerea să îl ajut pe dl. Marshal să își tundă iarba, în Nashville. Din păcate, dumnealui e operat la inimă și nu poate să se ocupe singur de grădină. M-am bucurat să îl ajut”, scria într-unul dintre tweet-uri. „Dna. Hammonds (…) are 93 de ani și este plină de bucurie. A fost grozav să o cunosc”, scria într-o altă postare.

Gestul lui Rodney Smith i-a încurajat și pe alţii să își asume aceeași misiune, tunzând iarba nu în 50 de state, dar în 50 de curţi ale oamenilor nevoiași, din orașele lor. Rodney spune că peste 200 de copii au scris deja pe site-ul lui că vor face la fel. Planul lui, pe mai departe, este să călătorească pe toate continentele și să tundă iarba ca ajutor pentru cei care au nevoie cel mai mult. Pentru că, nu-i așa?, asta înseamnă să îţi iubești meseria: să o faci oriunde cu plăcere, mai ales pentru cei care au cea mai mare nevoie de tine.