Americanii și controlul armelor: băiat de 6 ani împușcat mortal de colegul de joacă

20

Se mai întreabă americanii dacă au nevoie de o lege mai strictă pentru controlul armelor? După nenumărate atacuri armate în ultimul an, un nou incident s-a petrecut în New Jersey. Un băiat de 6 ani a murit după ce a fost împușcat în cap de colegul de joacă, în vârstă de 4 ani, iar părinţii erau în apropiere, în curte.

Acesta este al doilea incident din Statele Unite în ultimele zile, în care copiii sunt împușcaţi în mod accidental de către alţi copii.

Brandon se juca în curtea prietenului său de 4 ani când acesta a intrat în casă și a luat o armă de calibrul 22. Accidental, arma s-a descărcat, iar Brandon a fost lovit în cap. Acest incident s-a petrecut la doar câteva zile după ce soţia unui șerif din Tennessee a fost împușcată mortal de către un copil de 4 ani care se juca cu una dintre armele șerifului, scrie CNN.

Mulţi americani se opun unei legi mai stricte pentru controlul armelor pentru că asta le-ar lua din libertatea și dreptul constituţional de a se apăra. Președintele Obama militează ca legea să treacă de Congres, iar soţia sa, Michelle Obama, a ţinut chiar ieri un discurs emoţionant pentru susţinerea acestei cauze. Ea a invocat memoria victimei din Chicago, Hadiya Pendleton, care participase la inaugurarea președintelui. „Eu și Hadiya Pendleton eram la fel. Dar eu am apucat să cresc, să merg la Princeton și Harvard, să am o carieră și o familie și cea mai binecuvântată viaţă. Iar Hadiya a mers într-un parc cu prietenii și a fost împușcată în spate", a amintit Michelle Obama, vorbind despre tragica întâmplare.