Americanii ţin la arme, în ciuda ultimelor atacuri

30

Conform unui sondaj realizat de Public Religion Research Institute (PRRI), mai mult de trei sferturi dintre americani ţin foarte mult la dreptul constituţional de a purta arme, în ciuda ultimelor atacuri, precum cel de la premiera ultimului film Batman, la un cinematograf din Colorado.

Aproape 68% dintre respondenţi au răspuns că dreptul consfinţit prin Al Doilea Amendament este la fel de important ca oricare alte drepturi garantate de Constituţie, precum libertatea de exprimare, informează AFP.

Există o diferenţă destul de mare de opinie pe acest subiect între cei care deţin o armă (89%) şi cei care nu deţin arme (55%) şi diferenţe mari între rase. Americanii caucazieni susţin în proporţie de 75% importanţa acestui drept, comparativ cu 56% dintre restul etniilor de americani.

Conform rezultatelor, două treimi dintre respondenţi cred că oamenii nu ar trebui să aibă la ei o armă atunci când intră într-o biserică, sau alt loc de închinare (76%), într-o clădire guvernamentală (73%), sau într-un campus (77%). Dar şi aici opiniile diferă între religii. Aproape 27% dintre protestanţii caucazieni sunt de părere că ar trebui să poată să poarte arme şi în biserică, comparativ cu 14% dintre catolici şi cu 18% dintre creştinii americani care nu sunt afiliaţi oficial niciunei religii, relatează CharismaNews.