Din ce în ce mai mulţi americani „pro-viaţă”

34

Procentajul americanilor care se identifică drept „pro-alegere” în ceea ce priveşte legalizarea avortului a ajuns la un nou nivel minim de 41%, potrivit unui sondaj recent realizat de Gallup. Cifra este mai mică decât fostul nivel minim, înregistrat de către Gallup în luna mai 2009.

Declinul pare să scadă de-a lungul liniilor de partid, procentele republicanilor care se identifică ca „pro-alegere” fiind în scădere, de la 28% în mai anul trecut, la 22% în prezent. Democraţii rămân oarecum constanţi, aproximativ 60% dintre ei fiind pro-alegere, relatează ABCNews.

Conform rezultatelor sondajului, 41% dintre alegătorii înregistraţi ca independenţi s-au identificat ca „pro-alegere”, în timp ce 47% s-au identificat ca „pro-viaţă”, fiind doar pentru a doua oară din 2001 când numărul independenţilor „pro-viaţă” a depăşit numărul independenţilor „pro-alegere”.

Gallup a mai constatat că 25% dintre respondenţi cred că avortul ar trebui să fie legal „în toate cazurile”, în timp ce 20% cred că ar trebui sa fie ilegal „în toate cazurile”. Aceste cifre sunt în concordanţă cu sondajul realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut.