TOP 12 comentarii faimoase despre religia lui Obama

667

Barack Obama s-a bucurat de susţinere atât în perioada premergătoare învestirii ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii cât şi în prima parte a mandatului său. După 4 ani de la succesul din alegeri, Barack Obama nu se mai bucură de la fel de mulţi susţinători, mai ales când vine vorba despre măsurile sale care afectează interesele americanilor religioşi. Ba chiar numărul criticilor este cu mult mai mare şi aproape fiecare temă aduce cu sine mai mulţi critici decât aderenţi.

De-a lungul ultimilor ani, de când e pe prima scenă politică, în ciuda prenumelor sale controversate şi a istoriei religioase personale care i-au determinat pe unii să-l declare duşmanul Americii, Obama s-a proclamat în nenumărate rânduri creştin. Totuși criticii au continuat să fie suspicioşi cu privire la convingerile religioase ale lui Obama, mai ales atunci când poziţia sa în probleme delicate nu a fost cea aşteptată. Poziţia preşedintelui vizavi de avort, contracepţie sau homosexualitate au fost doar câteva dintre punctele nevralgice pe care le-au accentuat cei care i-au criticat credinţa declarată.

Semnele timpului a alcătuit un top cu 12 cele mai faimoase comentarii făcute cu privire la dimensiunea religioasă a personalităţii și activităţii președintelui american. Faptul că Obama a fost mai des criticat decât apreciat, rezultă și din faptul că 8 dintre aceste comentarii sunt negative și doar 4 sunt favorabile președintelui.

Președintele cel mai ostil Bibliei (-)

Barack Obama este „preşedintele cel mai ostil Bibliei, din toată istoria Statelor Unite”.

David Barton, autor conservator şi pastor evanghelic ce promovează moştenirea iudeo-creştină americană, s-a alăturat de multă vreme criticilor preşedintelui Obama. David Barton a creat site-ul Wall Builders, care are ca scop prezentarea istoriei americane uitate, cu accent pe temeliile morale, religioase şi constituţionale ale Statelor Unite.

Într-o postare pe site-ul său, datată 29 februarie 2012, Barton afirmă despre Barack Obama că, prin măsurile sale, se dovedeşte nu doar anti-catolic, ci şi anti-protestant. Mai mult, Barton scrie că Obama nu poartă niciun respect evreilor şi oferă tratament preferenţial musulmanilor. În concluzia acestui articol apare afirmaţia citată la început.

Obama, fiul Satanei (-)

„Cred că Barack Hussein Obama este fiul Satanei, un emisar de necontestat al iadului.”

Activismul anti-Obama al actualului primar al oraşului Clovis (statul New Mexico), David Lansford, nu este nou. După ce s-a alăturat Bisericii Misionare Mondiale ATLAH, Lansford a participat la un proces pe care biserica (reprezentată prin pastorul James David Manning, el însuşi foarte controversat) l-a intentat preşedintelui Obama. Lansford a scris o serie de articole în care îl acuza pe Obama că face parte dintr-o conspiraţie care îi sponsorizează pe talibani.

Lansford a redevenit primarul oraşului Clovis în martie anul acesta, după o campanie electorală în care a continuat seria de afirmaţii dure la adresa preşedintelui american, Barack Obama.

Pe lângă afirmaţia că Obama urmăreşte să fure, să ucidă şi să distrugă SUA, Lansford susţine că Statele Unite sunt cuprinse de cel mai mare rău cunoscut lumii şi s-a referit la Obama ca „întrupare a răului” şi „Antihristul”.

Obama îmi este ca un fiu (+)

„[Obama] a făcut greşeli. Nu a luat deciziile cele mai bune. S-a sfătuit cu unii care nu l-au ajutat. Dar îmi este ca un fiu. Am 5 copii biologici şi toţi greşesc. Nu am încetat să îi iubesc şi nu i-am dezmoştenit”.

Jeremiah Wright este pastor emerit la Trinity United Church of Christ din Chicago, biserică pe care Barack Obama o frecventa înainte de a deveni preşedinte. La începutul anului 2008, Wright s-a pensionat după 36 de ani ca pastor senior, dar a rămas în lumina reflectorului din cauza afirmaţiilor sale virulente privitoare la atacurile de la 11 septembrie.

După acest moment, relaţia celor doi nu a fost una prea bună şi s-a încheiat când Obama a părăsit biserica păstorită de Wright. Aceasta l-a făcut pe Wright să afirme că Obama s-a folosit de el şi că acum orice mesaj pe care îl rosteşte este considerat toxic de administraţia Obama. Totuşi, în 2009, după cum o arată afirmaţia citată, pastorul părea că a trecut cu vederea şi a iertat „rătăcirea” lui Obama.

Preşedintele care atacă mai mult decât oricând libertatea religioasă (-)

Mitt Romney ar „anula toate deciziile administraţiei Obama, care atacă libertatea religioasă şi ameninţă viaţa în America.”

Republicanul mormon Mitt Romney nu s-a pronunţat prea des împotriva acţiunilor preşedintelui Barack Obama, dar şi-a început campania electorală de anul acesta cu un discurs care a atacat politica actuală a Statelor Unite. Atunci când a făcut referire la criza economică, Romney a afirmat că ţara suferă din cauza indicelui de sărăcie provocat de preşedintele Obama.

Anul acesta, când Barack Obama a aprobat măsurile privitoare la contracepţie, Mitt Romney a luat o poziţie fermă şi a declarat că nicio măsură de până acum nu a atacat simultan conştiinţa, libertatea şi toleranţa religioasă, aşa cum a făcut administraţia Obama.

Obama, mai degrabă musulman (-)

„În lumea islamică, religia se decide la naştere. Dacă tatăl tău este musulman, tu eşti considerat un musulman. Dacă tatăl tău a fost creştin, iar mama ta de religie islamică, copiii ei nu vor fi consideraţi musulmani. În plus, dacă cineva se consideră creştin, dar urmează politici care intră în conflict cu valorile creştine, atunci avem o problemă”.

William Franklin Graham III este un evanghelist şi misionar creştin, fiul celebrului evanghelist Billy Graham, care şi-a câştigat faima datorită predicilor sale transmise la radio şi televiziune. Declaraţiile lui Franklin Graham au devenit cotroversate în preajma zilei de 11 septembrie 2011, când a afirmat că Islamul este „o religie rea şi nedreaptă”.

Într-un interviu acordat pentru Christianity Today, în aprilie 2011, Graham a pus sub semnul întrebării apartenenţa religioasă a lui Barack Obama.

După aproape un an, în luna martie a acestui an, Graham şi-a cerut scuze, dar a subliniat că nu îl va susţine pe Obama pentru un nou mandat.

Credinţa este importantă în viaţa lui Obama (+)

„Unul dintre aspectele cele mai interesante ale preşedintelui Barack Obama este importanţa credinţei în viaţa sa.”

Douglas Kmiec a fost avocat la Casa Albă în timpul mandatelor Ronald Reagan şi George W. Bush şi este fostul ambasador american în Malta, post în care a fost propus chiar de Barack Obama. Ce l-a adus pe Kmiec în faţa opiniei publice a fost un articol din revista Slate, apărut în 2008, în care Kmiec îşi arată susţinea faţă de democratul Obama, deşi până în acel moment îl susţinuse în campania electorală pe Mitt Romney. Explicaţia sa pe care a elucidat-o într-un interviu pentru Chicago Tribune a fost faptul că Obama sună „mai catolic decât mulţi catolici pe care îi cunosc.”

Susţinerea faţă de Obama pe care o arată Kmiec, el însuşi fost decan al Facultăţii de Drept a Universităţii Catolice, îi aduce preşedintelui cel mai important capital de imagine în disputele cu romano-catolicii.

Atac la libertatea religioasă (-)

„A forţa cetăţenii americani să aleagă între încălcarea conştiinţei lor şi renunţarea la asigurarea de sănătate este de neconceput. Acesta este un atac atât la accesul liber la sănătate cât şi la libertatea religioasă.”

Timothy Dolan este arhiepiscop de New York şi preşedintele Conferinţei Americane a Episcopilor Catolici. Dolan este o apariţie carismatică în mass media şi este cunoscut pentru valorile sale conservatoare.

În 2012, Dolan şi-a exprimat public dezamăgirea faţă de deciziile Departamentul American de Sănătate cu privire la contracepţie şi avort. Într-un interviu difuzat de CBS, episcopul a condamnat implicarea guvernului în ceea ce numeşte el anularea libertăţii de conştiinţă.

Cel mai explicit președinte creștin (+)

Barack Obama este „cel mai explicit preşedinte creştin american din istorie”.

John Fea este autorul a numeroase lucrări şi eseuri pe teme ca religia, revoluţia americană, creştinism şi stilul său deschis face din el un scriitor apreciat atât de publicul cu educaţie superioară, cât şi de cel cu educaţie medie. Într-un articol apărut în februarie anul acesta, Fea scrie despre un Barack Obama care vorbeşte public despre Dumnezeu, recunoaşte că rugăciunea îl smereşte, care meditează şi citeşte Biblia zilnic.

Fea recunoaşte şi că Obama a dezamăgit prin neîmplinirea promisiunilor din 2008, dar subliniază că preşedintele mai are destule de oferit celor religioşi.

L-am susţinut și îl susţin 100% (+)

„Nu este nevoie să mă mai întrebaţi dacă sunt de acord cu măsurile luate de el. L-am susţinut şi îl susţin 100%.” Oprah, la 4 ani de la alegerile prezindenţiale din SUA, într-un interviu pentru CNN.

Oprah Winfrey, realizatoarea americană de televiziune, cunoscută pentru emisiunea care îi poartă numele, este conform revistei Forbes, cea mai bogată femeie de culoare din lume, cu o avere cotată la 1.1 miliarde de euro. Datorită multelor acţiuni filantropice, Oprah este considerată una dintre cele mai influente femei din lume.

Winfrey îl susţine pe Obama încă din septembrie 2006, înainte ca el să devină oficial candidat în cursa prezidenţială. În mai 2007, Winfrey l-a susţinut pe candidatul Obama, iar în decembrie 2007, Oprah a apărut alături de Obama în campania electorală. Analiștii au considerat că apariţia vedetei TV a valorat peste un million de voturi şi că, fără contribuţia ei, Obama nu ar fi câştigat.

Agenda lui Obama nu este despre o teologie biblică (-)

„Agenda lui Obama nu este despre tine. Nu este despre calitatea vieţii tale. Nu este despre locul tău de muncă. Agenda lui Obama este despre un ideal fals, despre o teologie falsă. Dar nu despre o teologie care se bazează pe Biblie.”

Rick Santorum este un republican ultra conservator şi candidat la preşedinţie în cursa din acest an. Discuţiile în contradictoriu au început de la chestiunea armei nucleare ipotetic construite de Iran.

La începutul anului, Santorum îl acuza pe Obama că nu face suficient pentru a împiedica eforturile nucleare ale Iranului. În lumina acestor decizii considerate pro islam, în februarie 2012, Santorum a pus sub semnul întrebării credinţa preşedintelui american, declarând că politicile Casei Albe sunt motivate de o „teologie diferită.”

Obama nu este creștin (-)

„Sunt sigur, fără nicio urmă de îndoială, că preşedintele Barack Hussein Obama NU este creştin”.

Pastorul Jesse Lee Peterson, este preşedinte şi co-fondator al Organizaţiei Frăţia unui nou destin, un grup american dedicat agendei conservatoare printre afro-americani.

Încă din 2010, Peterson afirma într-un interviu pentru World Net Daily că Obama distruge America cu minciunile sale, în antiteză cu George Washington care a construit America pe adevăr.

Peterson a mai afirmat că Obama personifică aspiraţiile fiecărui grup de culoare de stânga, care doreşte să ia ţara cu forţa de la omul alb şi opresiv” şi s-o distrugă.

Președintele se închină unei religii neo-păgâne (-)

„Preşedintele se închină unei religii neo-păgâne şi nu este un creştin adevărat.”

Jeffrey Kuhner realizează emisiuni radio şi scrie un editorial săptămânal în publicaţia Washington Times. Kuhner este un naţionalist conservator, care declară că valorile după care se ghidează în viaţă sunt Dumnezeu, familia şi ţara. El apără piaţa capitalistă, valorile tradiţionale ale familiei şi susţine războiul împotriva islamului radical.

Într-un articol pentru Washington Times, Kuhner scrie că nu este suficient ca un om să se declare curajos pentru a şi deveni curajos, la fel cum a te numi creştin nu implică transformarea automată într-un creştin. Prin măsurile luate împotriva vieţii (avorturile şi contracepţia), editorialistul afirmă că Obama a declarat un război moştenirii creştine americane şi că, în realitate, „preşedintele se închină unei religii neo-păgâne şi nu este un creştin adevărat.”