Unul din patru americani crede că Barack Obama e Antichristul

138

Unul din patru americani îl suspectează pe Barack Obama că ar fi Antichristul, peste o treime cred că încălzirea globală este o înșelătorie, iar mai mult de jumătate au bănuiala că o elită globală secretă încearcă să creeze o Nouă Ordine Mondială. Acestea sunt concluziile unui sondaj publicat marţi, în SUA, care arată cât de mulţi americani cred în teoriile conspiraţiei, scrie The Guardian.

Potrivit datelor obţinute de agenţia americană de sondaje Public Policy Polling, unul din patru americani crede că președintele Barack Obama este Antichristul. 13% din populaţie este convinsă de acest lucru, în timp ce un număr similar acceptă că „este posibil".

De asemenea, 37% dintre americani cred că încălzirea globală este o minciună, în timp ce 53% susţin că există o elită care încearcă să stabilească o nouă ordine mondială. În privinţa atacurilor teroriste de la 11 septembrie, 11% din cetăţeni susţin că autorităţile americane au permis în mod conștient atentatele.

Sondajul urmărea să afle în ce fel influenţează opţiunile politice ale alegătorilor modul în care se raportează la teoriile conspiraţiei.