O evanghelizare din Brazilia a avut rezultate uimitoare

158

Sute de creştini brazilieni au început să studieze Biblia şi şi-au predat viaţa lui Dumnezeu, după un demers evaghelistic iniţiat anul trecut, care dă roade şi în prezent.

Liderii creştini care au iniţiat proiectul recunosc că nu se aşteptau la un răspuns favorabil aşa de mare şi că sunt încurajaţi să continue lucrarea pe care au început-o în Brazilia.

Anul trecut, 12 lideri creştini au iniţiat acest proiect evanghelistic, începând cu pregătirea unor persoane care să explice viziunea şi mesajul evangheliei în următoarele 12 luni. În cadrul acestui program, au fost pregătiţi 1.000 de tineri, din 94 de biserici, care s-au angajat să se roage pentru cinci persoane cărora doreau să le prezinte mesajul Bibliei în luna iunie a anului trecut.

De asemenea, fiecare dintre cele 94 de biserici a susţinut un program de evanghelizare publică, care a răspuns întrebărilor pe care le aveau cei care studiaseră Biblia.

Rezultatele au fost într-atât de încurajatoare, încât creştinii speră ca strategia de evanghelizare să devină un model naţional.

Brazilia este pe locul al doilea, după Statele Unite, pe continental american, ca număr de creştini. În prezent, procentul de creştini declaraţi este de 90,4%, totalizând aproape 175 de milioane de persoane. Statul brazilian avea o populaţie majoritar catolică după ce a fost colonizată de Portugalia în secolul al XVI-lea. În 1950, aproape 94% dintre brazilieni erau catolici. Cu toate acestea, din 1980, numărul catolicilor a scăzut, în timp ce numărul protestanţilor a crescut, Brazilia fiind totuşi o ţară din ce în ce mai seculară.