Danemarca e „capitala mondială a cancerului”

263

Danemarca este ţara cu cea mai mare incidenţă a cancerului. Aproximativ 326 de noi cazuri sunt depistate anual, la fiecare 100.000 de locuitori.

Statistici publicate de World Cancer Research Fund, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, indică o proporţia uriașă de danezi bolnavi de cancer. Aceste date sunt, parţial, rezultatul faptului că medicii din Danemarca reușesc să repereze cu mai mare precizie boala, chiar și în stadiile incipiente, decât medicii medicii din alte ţări.

Stilul de viaţă al danezilor este de asemenea un factor important de influenţă. Un segment semnificativ al femeilor daneze fumează, lucru care, asemenea consumul foarte ridicat de alcool, contribuie la creșterea incidenţei cancerului.

Potrivit informaţiilor citate de The Telegraph, populaţiile ţărilor unde se înregistrează venituri ridicate sunt mai predispuse la cancer decât locuitorii ţărilor în dezvoltare. Aceasta din cauza tendinţei spre obezitate, sedentarism și alte obiceiuri nefaste, tipice populaţiilor bogate.