China vrea să transforme 250 de milioane de fermieri în orăşeni

12

China are un plan ambiţios de a transforma 250 de milioane de fermieri în orăşeni, până în anul 2025

.

O ţară precum China, în care comunismul a pus accentul pe ţărani, ca fiind cei în măsură de a asigura stabilitatea economică şi politică, îşi schimbă acum priorităţile şi experimentează schimbări enorme. Deoarece la ora actuală economia se bazează mai mult pe consumatori decât pe fermieri, China intenţionează ca în 20 de ani, 250 de milioane de persoane care trăiesc în mediul rural să se mute în oraşe, notează english.ruvr.ru.

Noi oraşe, clădiri, şcoli, spitale cu servicii moderne apar în locurile unde în trecut erau locuinţe modeste, rurale, iar oamenii nu au altă soluţie decât să accepte schimbarea. În curând, numărul orăşenilor chinezi va depăşi numărul total de orăşeni din SUA. Guvernul chinez intenţionează ca în anul 2025, 70% din populaţie să locuiască în oraşe. Economiştii cred că acest lucru va presupune o investiţie de 600 de miliarde de dolari anual, fără a lua în calcul domeniile educaţiei, sănătăţii şi pensiile foştilor fermieri.

În anii 80, procentul populaţiei care locuia la ţară era de 80%, iar acum este de 47%. Guvernul crede că această schimbare va produce o creştere economică, datorită creării de noi companii, utilităţi şi alte lucruri inerente locuirii în oraşe. Cei care nu sunt convinşi de această perspectivă susţin că aceeaşi politică a eşuat în ţări precum Brazilia şi Mexic.