Chinezii se îmbogăţesc crescând gândaci

323

Fermierii chinezi au renunţat la crescutul animalelor și se ocupă în schimb de crescutul gândacilor. Conform Los Angeles Times, există cel puţin 100 de ferme de gândaci în China, care cresc aproximativ 100 de milioane de gândaci.

Deși la nivel mondial se cheltuiesc anual câte 40 de miliarde de dolari pentru pesticide, cerinţa pentru gândaci este destul de mare. De exemplu, companiile de cosmetice îi folosesc ca sursă de proteine pentru tot felul de produse, iar cercetătorii îi folosesc în teste, încercând să demonstreze că sunt buni în tot felul de tratamente, de la cancer la căderea părului, scrie Yahoo News. Gândacii oricum sunt folosiţi în medicina asiatică de sute de ani.

Mai mult decât atât, Organizaţia Naţiunilor Unite a încurajat de curând oamenii să includă insectele în dietă, deoarece sunt o sursă extrem de ieftină de proteine și ar putea fi o soluţie viabilă pentru a opri criza alimentară la nivel mondial.

Afacerea este foarte bună, pentru că la o investiţie mică de 3,25 dolari se pot obţine 11 dolari, spune fermierul Wang Fuming. „Oamenii au râs de mine când am început, dar eu eram singur că o să mă îmbogăţesc", a declarat el pentru Time. Nu face milioane de yuani, dar are un câștig sigur în fiecare lună. Recent comunitatea locală i-a acordat premiul „Expert în a deveni bogat" și acum alte familii apelează la el pentru a-i învăţa să crească și ei gândaci.