Planul măreţ al Chinei pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon

17

China a dezvăluit câteva detalii legate de programul său pilot pentru diminuarea emisiilor de dioxid de carbon, care vor începe în luna următoare în oraşul Shenzhen, relatează The Guardian.

Li Yan, managerul de campanie pentru Energie şi Climă din cadrul Greenpeace Asia de Est, a declarat că programul va începe informarea guvernului cu privire la modalităţile de motivare a autorităţilor locale pentru a adopta politici speciale în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

Programul va acoperi 638 de companii care se fac responsabile de producerea a 38% dintre emisiile poluante din Shenzhen, a anunţat Comisia Naţională a oraşului pentru Dezvoltare şi Reformă (NDRC). Pe viitor, schema se va extinde astfel încât să cuprindă şi sectoarele de transport, producţie şi companiile de construcţii. Oraşul Shenzhen este unul dintre cele şapte oraşe în care guvernul plănuieşte să implementeze acest program de reducere a emisiilor de dioxid de carbon până în 2014.

În prezent, China este cea mai mare sursă mondială de emisii CO2, iar cantitatea de cărbune arsă de chinezi este comparabilă cu cea arsă de restul locuitorilor lumii la un loc.